Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Hétszínvirág Óvoda

Bemutatkozás

A Hétszínvirág Óvoda 1972-ben nyitotta meg kapuját az óvodás gyermekek előtt. Az óvoda területi elhelyezkedése jónak mondható.  A HÉV a buszpályaudvar közelsége a Mátyás Király Általános Iskola szomszédsága, a jó megközelíthetőség, a parkolási lehetőségek pozitív adottságként jelenik meg. Az óvoda 9 csoporttal működik: lila, égszínkék, zöld, csiga, katica, piros, kék, narancssárga, és citromsárga.
Az óvodai beiratkozás körzetenként történik, de szociális esetekben vagy technikai akadályok miatt adott esetben eltekintünk a körzetbe való felvételtől.
Óvodásaink eltérő szociokulturális környezetből érkeznek intézményünkbe – kertes ház, társas ház, valamint panellakás.  
Az óvoda udvara a gyermekek mozgáskultúrájának és egészséges életmódjának fejlesztésére megfelelő. Mászókák, homokozók, hinták, KRESZ pálya, szaletli, futóbiciklik, homokozó játékok várják a gyerekeket. Maga az udvar nagy területen fekszik, füves, árnyékos és napos helyek is megtalálhatóak.
A tornatermet közösen használjuk a szomszédos Pedagógiai Szakszolgálattal. Az időbeosztást minden nevelési év elején megbeszélés alapján tesszük meg.
Vezetői és titkári szoba van. Nevelői szoba is található az épületben, de már jó pár éve kialakítottuk mozgásfejlesztő szobának az SNI és BTM – es gyermekek részére. Vannak gyermekek más óvodáinkból, akiket ebbe az óvodába hoznak mozgásfejlesztésre, mert abba az óvodába ahová járnak nincs tornaszoba.
Az óvoda alapfelszereltsége jó. A Pedagógiai Program megvalósításához, az eredményes óvodai munkához megfelelő eszközök állnak rendelkezésre.  
A Hétszínvirág és a Napsugár óvoda karbantartási feladatait egy karbantartó látja el.