Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mesedombi Tagóvoda

Bemutatkozás

A Mesedombi Tagóvoda épülete már több mint száz éve áll Pomáz főútja mellett, a város Csobánka felőli végén, jól megközelíthető helyen. A tágas udvaron az árnyékot a nagytestű fák biztosítják, a mozgáslehetőséget pedig a különféle mászókák, homokozók, hinták gazdagítják.
Az épület három csoportszobának ad helyet. Mindhárom csoportba (Katica, Margaréta, Napocska) vegyes korosztályú gyermekek járnak. A Katica csoportban német nemzetiségi nevelés folyik, ahol játékos formában a német kultúrával, hagyományokkal, játékokkal ismerkedhetnek meg az ide járó gyerekek. Tornaszobánk sajnos nincsen, így a mozgásos tevékenységeket a csoportszobákban, illetve jó idő esetén az udvaron tudjuk megtartani.
Az ide járó gyermekek hittanon, illetve mini csoportos sakk-foglalkozásokon is részt vehetnek.
Az óvodában a hangsúlyt a hagyományőrzésre helyezzük, mivel fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek már ebben a korban megismerhessék népünk szokásait, azok jellegzetességeit. Az óvodán belüli és kívüli programjainkat is megpróbáljuk ezen szempontok köré szervezni, például látogatás a Skanzenba, Mihály napi vásár az udvaron.

„Tapasztalom, hogy ezek a népi közösségi események gyermekeink komplex személyiségfejlődését szolgálják, s hogy minden egyes alkalom, játék öröm, élmény számukra. Hogy ezeken keresztül megmutathatjuk nekik az igazi, a tiszta szépséget, s valódi értékeket közvetítünk ebben az értékcsökkent világban.” Komáromi Lajosné