Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mesevölgyi Tagóvoda

2013 Pomáz, Beniczky u. 11.

Tagintézmény-vezető:

Albert Melinda

Csoportok száma:

3

Nyitvatartási idő:

Napi 12 óra, heti 60 óra

Hétfőtől - Péntekig 6.00 - 18.00

Bemutatkozás

A Mesevölgyi Óvoda település szerkezetileg hasonlóan a Napsugár óvodához, a város forgalmas főútja mellett helyezkedik el. Talán annyival szerencsésebb a fekvése, hogy a játszóudvar a hátsó kertben van kialakítva.

Az óvoda épülete szintén matuzsálemi kort mondhat magáénak kb. 110 éves. Az óvodában három csoport működik: méhecske, teknős, maci. A méhecske csoport szerb nemzetiségi gyermekek csoportja, ahol a hagyományok, a kultúra és a nyelv megismertetését közvetíti a szerb óvodapedagógus. A nyelv megismertetése nem egyenlő a nyelvtanítással. Itt a hagyományok és a kultúra ápolásán van a hangsúly.

Az óvoda rendelkezik vezetői szobával, a nevelői szobát használja a fejlesztő az SNI és BTM - es gyermekekkel való foglalkozások alkalmával. Tornaszoba ebben az óvodában sincs, pedig óriási szükség lenne rá. Az óvodapedagógusok speciális képzéseken vettek részt, ami a gyermekek mozgásfejlesztéséhez adott ismereteket, de ehhez elengedhetetlen a tornaszoba.

Az udvaron mászókák, homokozók, hinták vannak. Szülői segítséggel kialakítottak egy lépés járdát, amelyen mezítláb mehetnem végig a gyermekek különböző természetes anyagokon lépdelve. Ebben az óvodában működik só szoba, melyet az őszi és a téli hónapokban használnak a gyermekek, sőt szülők is igénybe vehetik megbeszélt időpontban.

A Mesevölgyi és a Mesedombi óvodának a karbantartási feladatait egy karbantartó látja el.