Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mesevölgyi Tagóvoda

2013 Pomáz, Beniczky u. 11.

Tagintézmény-vezető:

Albert Melinda

Csoportok száma:

3

Nyitvatartási idő:

Napi 12 óra, heti 60 óra

Hétfőtől - Péntekig 6.00 - 18.00

Bemutatkozás

A Mesevölgyi Óvoda település szerkezetileg hasonlóan a Napsugáróvodához, a város forgalmas főútja mellett helyezkedik el. Talán annyivalszerencsésebb a fekvése, hogy a játszóudvar a hátsó kertben van kialakítva.

Az óvoda épülete szintén matuzsálemikort mondhat magáénak kb. 110 éves. Az óvodában három csoport működik: méhecske, teknős, maci. A méhecskecsoport szerb nemzetiségi gyermekek csoportja. A tagintézmény vezetője egyben aszerb csoport óvodapedagógusa, aki a hagyományok, a kultúra és a nyelvmegismertetését közvetíti. A nyelv megismertetése nem egyenlő anyelvtanítással. Itt a hagyományok és a kultúra ápolásán van a hangsúly.

Az óvoda rendelkezik vezetőiszobával, a nevelői szobát használja a fejlesztő az SNI és BTM - esgyermekekkel való foglalkozások alkalmával. Tornaszoba ebben az óvodában sincs,pedig óriási szükség lenne rá. Az óvodapedagógusok speciális képzéseken vettekrészt, ami a gyermekek mozgásfejlesztéséhez adott ismereteket, de ehhezelengedhetetlen a tornaszoba.

Az udvaron mászókák, homokozók,hinták vannak. Szülői segítséggel kialakítottak egy lépés járdát, amelyenmezítláb mehetnem végig a gyermekek különböző természetes anyagokon lépdelve.Ebben az óvodában működik só szoba, melyet az őszi és a téli hónapokbanhasználnak a gyermekek, sőt szülők is igénybe vehetik megbeszélt időpontban.

A Mesevölgyi és a Mesedombi óvodánaka karbantartási feladatait egy karbantartó látja el.